Kindcentrum Bekkers: kwaliteit onder één dak

Een speel-leeromgeving voor kinderen van 2-13 jaar, van 8 uur 's ochtends tot 18.30 uur in de avond. Bij ons krijgen kinderen de tijd, begeleiding en de ruimte om al hun talenten te ontwikkelen. 

In ons Kindcentrum zijn een spelinloop, voorschool, kinderdagverblijf, basisschool, naschoolse opvang en naschoolse talentontwikkeling gevestigd. Al onze partners werken nauw met elkaar samen, vanuit een gedeelde visie. Je zult ons dan ook ervaren als één organisatie. 

De basis van het aanbod op de voorschool en de basisschool is gericht op lezen, taal en rekenen. Ruim de helft van de onderwijstijd besteden we hier aan. De andere helft van de tijd besteden we aan brede ontwikkeling zoals bijvoorbeeld geschiedenis, aardrijkskunde en ook muziek, techniek en kunst. Dat hoeft niet altijd uit een boekje en we sluiten een thema ook niet altijd af met een toets. We doen bijvoorbeeld een onderzoek in de buurt, of we bedenken stellingen over een onderwerp. 

Samenwerken en samen spelen zijn belangrijke vaardigheden waar we actief aan werken. Dat kan tijdens de rekenlessen en ook tijdens het 10-uurtje en in de spelhoeken bij de peuters en kleuters. 

De waarden van waaruit wij werken zijn verbinding, aandacht en ambitie.

Ook na schooltijd brede talentontwikkeling

De schooldag heeft maar 5,5 uur. Daarom organiseren we ook veel activiteiten na schooltijd:

  • de buitenspeelclub: onder begeleiding buiten spelen en sporten op het schoolplein
  • inloop-knutselwerkplaats op woensdagmiddag
  • diverse workshops zoals dans en musical, freerunnen en andere sporten
  • aanvullend onderwijs in de leesclub, studieclub en het mentor-project

Visie

Onderwijs

Organisatie

Amsterdamse Buurtschool

Medewerkers