De groepen 6 hebben de de Rots & Water-training afgesloten. Rots & Water is een actieve training waarin jongens en meisjes met oefeningen en spelletjes hun weerbaarheid en sociale vaardigheden ontwikkelen. 

Bij Rots & Water staat de rots voor stevigheid, een harde afweer en een sterk karakter. Met rots eigenschappen kun je bijvoorbeeld omgaan met groepsdruk en pest gedrag. Water staat voor open staan voor een ander, terwijl je bewust bent van je eigen gevoelens en ideeën. Vanuit zelfvertrouwen kun je met anderen samenwerken, vriendschappen sluiten en communiceren.

Door de Rots & Water training voelen kinderen zich veiliger en staan steviger in hun schoenen. Ze leren hun eigen kracht te vergroten en te beheersen. Ze leren om met respect en gevoel om te gaan met zichzelf en de kinderen om hen heen. Na afloop van de training kunnen zij moeilijke situaties beter het hoofd bieden door flexibel te zijn als water en wanneer nodig, stevig als een rots.

De evaluaties van de training door de leerlingen en de leerkrachten zijn positief. Daarom krijgen alle leerlingen van de Bekkersschool in groep 6 voortaan de training. De huidige groep 7 is na de kerstvakantie gestart met een 'inhaal'training.