Theatergroep Stuiter heeft de voorstelling Droomfeest gespeeld op onze school. Er was een voorstelling voor groep 1 tot en met 4 en voor groep 5 tot en met 8. Helena wil een groot feest geven. Groot en leuk. Oké. Wel of geen ballonnen? Welke muziek moet er zijn? En wat moet ze aan? Haar rode glitter trui of de jurk met gouden sterren? Keuzes, keuzes, keuzes! En dan de hapjes. Lies eet geen vlees, Herman mag niets met suiker, Mia vindt groente en fruit vies, terwijl Hibah juist super gezond eet. En dan heb je nog Philip, die alleen eten wil uit landen waar ze aardig zijn voor elkaar. Lastig!

En wie gaat ze uitnodigen? Lies natuurlijk. Haar andere vrienden … en Dem. Dem is eigenlijk heel leuk. Maar als Dem komt, blijft Lies weg. En een feest zonder Lies wordt nooit een succes.

Voor de kleinste kinderen ging de voorstelling over keuzes maken. Voor de groepen 5 tot en met 8 ging het ook over keuzes rond liefde en seksualiteit. Helena is misschien verliefd op een meisje. Wat doe je als je daar achter komt?

theater