Berichten van de Bekkers

Wat gaat er gebeuren, wat is er georganiseerd, waar zijn we mee bezig? U leest het hier. 

Hier zijn de BekkersBerichten:

Een vooruitblik naar de komende weken. Eén van de berichten gaat over corona, natuurlijk.
Om te proberen het virus buiten de deur te houden willen we jullie vragen om voor je naar school komt nog even een zelftestje te doen. Dan kunnen we de school zolang mogelijk open houden.

Ga naar deze sway

 

Veel leesplezier 

Vanaf 3 januari a.s. kinderopvang van 8.00 tot 18.30 uur voor peuters vanaf 2 jaar op Kindcentrum Bekkers!
Bel voor informatie en aanmelding 020 5771133.

https://www.at5.nl/artikelen/211159/dag-van-de-voorschool-ik-zie-echt-dat-hij-een-taalontwikkeling-doormaakt

Met de handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst, verwelkomt De Bekkerschool (ASKO) Kinderopvang Combiwel voor Kinderen als nieuwe duurzame partner op de vorming van een integraal kindcentrum. Naast het bieden van meerdere voorschoolgroepen zal Combiwel voor Kinderen vanaf het nieuwe schooljaar een BSO starten.

Directeur van De Bekkersschool Riemke de Vries: ”Het Kindcentrum is een plek in de buurt waar iedereen zich welkom voelt. Een plek waar we elkaar ontmoeten, elkaar ondersteunen en waar we van en met elkaar leren! Een plek waar iedereen mag zijn wie hij is, waar iedereen er bij hoort en waar iedereen meedoet”.

Talentontwikkeling

Kinderen van 2-12 jaar krijgen bij IKC De Bekkersschool de tijd en de ruimte om al hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zij maken eigen keuzes en nemen hiermee verantwoordelijk voor hun eigen leerproces. Ook is er ruimte voor de ontwikkeling van ouders. Zo zijn er cursussen in de Nederlandse taal, workshops over opvoedingsthema’s, workshops over gezonde voeding, mediawijsheid en seksuele opvoeding.

Doorgaande leerlijn

De Bekkersschool en Combiwel voor Kinderen gaan intensief kleuters en peuters met elkaar laten leren en spelen en creëren hiermee, nog meer dan al het geval was, een doorgaande leerlijn. Pedagogisch medewerkers van de BSO zullen extra uren worden ingezet om kinderen binnen schooltijd te ondersteunen daar waar zij een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Één team

De komende jaren zal IKC De Bekkersschool zich ontwikkelen als één team waarbij kinderen van 2-13 jaar maximaal ondersteund worden in hun ontwikkeling. Directies van beide organisaties juichen deze stap toe en zien dat deze positieve ontwikkeling voor kinderen in de wijk tot meer kansengelijkheid en inclusie zal leiden.

IKC Bekkersschool

Vandaag, 1 juli 2020, vieren wij op de Bekkersschool de herdenking en de afschaffing van de slavernij in Suriname. Dit doen we door lessen te geven over de betekenis van keti-koti en de kinderen en leerkrachten komen in traditionele kleding naar school!

Wil jij in de zomer activiteiten doen met #sport #theater #musea #muziek en meer? Meld je aan op midzomermokum.nl

Heeft u al plannen voor sporten in de vakantie? Nee? Dat komt goed uit, want in de nieuwsbrief van Sportservice Noord staan een heleboel leuke activiteiten. Bekijk hem hier!

12 en 24 juni zijn er weer open ochtenden! Meld je aan via deze link! Aanmelden via formulier

Nadat er op maandag nog druk vergaderd is, gingen op dinsdag de deuren weer open! FEEST! Want we mochten weer naar school. Na 8 weken thuisonderwijs te hebben gehad, gezoomd te hebben met de klassen en huiswerk te maken met papa en mama, waren de kinderen blij om de juffen en meesters weer te zien. 

Lees meer: We gaan weer naar school!

Theatergroep Stuiter heeft de voorstelling Droomfeest gespeeld op onze school. Er was een voorstelling voor groep 1 tot en met 4 en voor groep 5 tot en met 8. Helena wil een groot feest geven. Groot en leuk. Oké. Wel of geen ballonnen? Welke muziek moet er zijn? En wat moet ze aan? Haar rode glitter trui of de jurk met gouden sterren? Keuzes, keuzes, keuzes! En dan de hapjes. Lies eet geen vlees, Herman mag niets met suiker, Mia vindt groente en fruit vies, terwijl Hibah juist super gezond eet. En dan heb je nog Philip, die alleen eten wil uit landen waar ze aardig zijn voor elkaar. Lastig!

En wie gaat ze uitnodigen? Lies natuurlijk. Haar andere vrienden … en Dem. Dem is eigenlijk heel leuk. Maar als Dem komt, blijft Lies weg. En een feest zonder Lies wordt nooit een succes.

Voor de kleinste kinderen ging de voorstelling over keuzes maken. Voor de groepen 5 tot en met 8 ging het ook over keuzes rond liefde en seksualiteit. Helena is misschien verliefd op een meisje. Wat doe je als je daar achter komt?

theater

De kinderen van groep 3 kennen nu alle letters! Dat hebben we gevierd met de ouders tijdens het Letterfeest.

Lees meer: Letterfeest in groep 3

De lente komt, de voorbereidingen voor de schooltuinen zijn van start. We hebben een eerste leerzame les gehad bij de schooltuinen.

Lees meer: Lente in zicht

De komende 3 weken krijgen de groepen 5, 6 en 7 schaatsles op de Jaap Eden baan. De instructeurs leren de kinderen schaatsen op combi-noren.

Lees meer: De Bekkersschool schaatst!

In deze nieuwsbrief o.a.: Een nieuw logo en een nieuwe website | Goede voornemens van de groepen | EHBO-certificaat voor de TSO | Instroomgroep met juf Afanaisa van start | Uitnodiging voor de ouderavond op 25 februari | Lerarentekort: wat ouders moeten weten | Nieuwe naschoolse activiteiten | Actie Leerplicht | Gezonde traktaties| 

Lees meer: Berichten van de Bekkers 5

Iedere maandag- en woensdagochtend om 8.30 uur staat er koffie voor ouders klaar in de aula. Op maandagen is Tanja van der Kooij, Ouder- en Kind Adviseur, daar ook aanwezig om vragen over opvoeden te beantwoorden of hulp te bieden bij praktische zaken.

Lees meer: Kom op de koffie

De groepen 6 hebben de de Rots & Water-training afgesloten. Rots & Water is een actieve training waarin jongens en meisjes met oefeningen en spelletjes hun weerbaarheid en sociale vaardigheden ontwikkelen. 

Lees meer: Rots & Water-training

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar 'Reis mee!'. Groep 8 klom op het podium en onder leiding van de meester dansten zij de
regen weg. Daarna dansten we met de hele school op het lied van de Kinderboekenweek.

Lees meer: Kinderboekenweek 2019